• Toren van Babel in brand gestoken: “Alsof er een dierbare overleden is”
  on 10 april 2020 at 08:35

  De Toren van Babel is niet meer. Het kunstproject op de voormalige Slachthuissite werd donderdagavond in brand gestoken, de brandweer kon niet anders dan het gecontroleerd laten afbranden. De dader filmde zichzelf terwijl hij de toren in brand stak en gaf zich daarna aan bij de politie. “Het is alsof er een dierbare overleden is”, reageert Rooftoptiger, het kunstcollectief achter de toren.

 • Kim Clijsters en haar man brengen tennischallenge Andy Murray tot goed einde
  on 10 april 2020 at 08:25

  Gewezen nummer éénvan de wereld Andy Murray zit ook in zijn kot en introduceerde een tennischallenge: probeer met je partner of huisgenoot honderd keer naar elkaar te spelen zonder dat de bal de grond raakt. Kim Clijsters zit momenteel in haar Amerikaanse kot in New Jersey, met haar man en haar kinderen. Brian Lynch, basketbalcoach, is een gewezen profbasketballer en moet normaal gezien redelijk onderdoen voor zijn vrouw op een tennisveld. Deze tennischallenge lukte wel.

 • Kisten worden in massagraf gedragen: staat New York zwaar getroffen door corona met al 160.000 besmettingen en 7.000 doden
  on 10 april 2020 at 08:24

  De Amerikaanse staat New York wordt hard getroffen door het coronavirus. Het aantal besmettingen in de staat is intussen al opgelopen tot 160.000, waardoor New York het meeste aantal coronabesmettingen ter wereld heeft. 7.000 patiënten zijn reeds overleden. Een drone filmde donderdag doden die worden begraven in een massagraf op Hart Island, een plek die al 150 jaar als kerkhof wordt gebruikt.

 • Nieuw koppel ziet de uitdaging op ‘Temptation island’ niet: “Waarom kunnen die idioten niet volhouden?”
  on 10 april 2020 at 08:05

  Vrijdag krijgen de deelnemers van ‘Temptation island’ bij het ontbijt een onverwachte wending voorgeschoteld. Gianni werd opgehaald met het busje en Melissa is nergens te vinden. Even later wordt duidelijk dat de twee het programma moeten verlaten, en meteen vervangen worden door een nieuw koppel.

 • Eerste man voor Brusselse rechter die meermaals coronamaatregelen overtrad
  by VRT NWS on 10 april 2020 at 07:42

  In Brussel is een man van 23 voor de rechter moeten verschijnen omdat hij de coronamaatregelen verschillende keren overtreden heeft. De twintiger kreeg eerst enkele boetes, maar toen hij een vijfde keer betrapt werd, pakte de politie hem op.

 • "Als er iets is wat mensen nu kan samenbrengen, dan is het toch "Tiger King", niet?"
  by VRT NWS on 10 april 2020 at 07:40

  "Van de ene verbazing in de andere, met grote ogen genietend van hetgeen zich op het scherm afspeelt." Zo was te lezen in een van de vele reacties op de opmerkelijke Netflix-documentaire "Tiger King" die het reilen en zeilen in de wereld van een aantal Amerikaanse privédierentuinen onder de loep neemt. Met vooral een blik op het, op zijn zachtst uitgedrukt, excentrieke leven van dierentuineigenaar Joe Exotic, die voortdurend in de clinch ligt met de al niet minder excentrieke dierenrechtenactiviste Carole Baskin. Haar tweede, rijke echtgenoot verdween in mysterieuze omstandigheden, zelfs met de insinuatie dat Baskin hem liet oppeuzelen door haar eigen tijgers. Tim Scott uit Austin, in de Amerikaanse staat Texas, wilde wel eens weten wat de pakjesbezorgers, die hij in deze tijden van quarantaine vaak laat langskomen, over deze kwestie dachten en stelde hen op zijn deur de vraag of Baskin haar echtgenoot al dan niet liet vermoorden. Een tweet hieromtrent ging daarna snel viraal.

 • LIVEBLOG. Vlieghe akkoord met uitbreiding doelgroep tests
  on 10 april 2020 at 07:32

  Volg hier de updates over de uitbraak van het nieuwe coronavirus.

 • Karel Beyers, ex-speler van Antwerp en telg van koffiezaak Beyers, overleden
  on 10 april 2020 at 07:31

  Karel Beyers is afgelopen vrijdag 3 april overleden op 77-jarige leeftijd. Beyers was in de jaren 60 en begin jaren 70 een befaamde rechtsbuiten bij Antwerp. Daarnaast maakte hij een tijdlang deel uit van het bestuur van de bekende Antwerpse familiezaak Koffie Beyers.

 • Begin van zomersolden uitgesteld naar 1 augustus
  by VRT NWS on 10 april 2020 at 07:22

  De soldenperiode start niet op 1 juli, maar op 1 augustus dit jaar. Dat heeft minister van Werk Nathalie Muylle (CD&V) verteld in "De ochtend" op Radio 1. De beslissing komt er na overleg met Denis Ducarme (MR), minister van Middenstand. Door de coronacrisis vroegen meer dan 90 Belgische modespelers in een open brief om uitstel van de soldenperiode, zodat ze hun collecties met een volwaardige winstmarge kunnen verkopen, zonder oneerlijke concurrentie. Bij enkele grote ketens klonk er al ongenoegen over het voorstel. "Het was geen makkelijke beslissing, maar de vraag om duidelijkheid was groot", aldus Muylle.

 • Lippens heeft geen boodschap aan advies virologen: “Iederéén moet mondmasker dragen, om kwetsbaren te beschermen”
  on 10 april 2020 at 07:18

  Een nieuwe dag, een nieuwe maatregel van burgemeester Leopold Lippens: hij vraagt dat elke inwoner of verblijver in Knokke-Heist een mondmasker draagt. “Niet om jezelf te beschermen, wel voor andere kwetsbaren”, klinkt het.

 • Directeur centrum voor mensen met verstandelijke beperking: "We voelden ons aan ons lot overgelaten"
  by VRT NWS on 10 april 2020 at 07:15

  Naast de problemen in de woonzorgcentra zijn er ook heel wat complicaties door het coronavirus in centra voor mensen met een verstandelijke beperking. De directeur van Ons Tehuis Brabant in Kampenhout roept op zulke centra te betrekken bij de planning van de materialen: "We hebben mondmaskers gekocht aan woekerprijzen", zei Edwin Smets in "De ochtend" op Radio 1.

 • Kylie Jenner blijft jongste miljardair ter wereld
  on 10 april 2020 at 07:14

  Zakenblad Forbes heeft zijn jaarlijkse ‘jonge’ rijkenlijst bekendgemaakt en daar staan onderneemster en realityster Kylie Jenner opnieuw helemaal bovenaan. Vorig jaar lag het blad onder vuur omdat ze Jenner een ‘selfmade’ miljardair noemden.

 • Nog altijd Belgen gestrand in het buitenland: "Communicatie is chaotisch"
  by VRT NWS on 10 april 2020 at 06:41

  Ondanks de repatriëringsinspanningen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken blijven verschillende Belgen buiten de landsgrenzen wachten op hun ticket terug naar huis. "Het wordt tijd dat iemand zijn verantwoordelijkheid opneemt, wij zitten hier zonder geld."

 • PODCAST. “Koning Filip kon als kind niet rekenen op zijn ouders, als koning evenmin”
  on 10 april 2020 at 06:00

  Koning Filip wordt als kind aan zijn lot overgelaten door zijn overspelige ouders. Het veroorzaakt spanningen, een leven lang. Op het cruciale moment in zijn leven, als hij eindelijk koning wordt, lijken plots alle brokken gelijmd. Tot het over geld gaat. Aflevering 2 van onze prestigieuze podcastreeks “Koninklijk bloed”: de relatie van Filip met Albert en Paola.

 • Rusthuisdirecteurs voelen zich machteloos: ‘Je ziet mensen waarvoor je jarenlang zorgde, aftakelen’
  on 10 april 2020 at 05:30

  Rusthuizen zijn wel vaker de laatste halte voor de dood. Maar de manier waarop sommige woon-zorgcentra nu worden getroffen, raakt zelfs de meest doorgewinterde personeelsleden diep. ‘Het zwaarste is dat je niks kunt doen.’

 • Veldrijders ondervinden weinig hinder, maar vrezen voor latere seizoensstart
  on 10 april 2020 at 05:28

  De impact van het coronavirus op de sportwereld is ongezien. Zelfs de veldrijders, wiens seizoen pas over vijf maanden start, vrezen dat ze niet buiten schot zullen blijven. Zal er al gecrosst worden in september, houden sponsors zich aan gemaakte afspraken en hoe zal het organisatoren vergaan?

 • Kampioen van de creatieve constructies: hoe het beleid van voorzitter Venanzi ervoor zorgde dat Standard geen licentie kreeg
  on 10 april 2020 at 05:23

  Standard dat niet zonder slag of stoot zijn licentie haalt, het gebeurde al drie keer in de jongste vijf seizoenen. Maar zich straks voor het BAS moeten verdedigen, dat is een primeur. Een regelrechte verrassing? Niet helemaal. Onder voorzitter Bruno Venanzi (49) is het al jaren financieel goochelen om de rekening niet te rood te kleuren.

 • Spaanse regering overweegt om hele zomer geen buitenlandse toeristen toe te laten
  on 10 april 2020 at 05:16

  De Spaanse regering denkt aan een scenario waarin de grenzen langer gesloten blijven en er een hele zomer lang geen buitenlandse toeristen toegelaten zouden worden. Met meer dan 15.000 doden en ruim 153.000 bevestigde besmettingen is Spanje een van de zwaarst getroffen landen ter wereld.

 • Indiërs zien toppen van de Himalaya voor het eerst in decennia dankzij coronamaatregelen
  by VRT NWS on 10 april 2020 at 05:11

  Inwoners van de noordelijke deelstaat Punjab in India vergapen zich dezer dagen aan een uitzonderlijk vergezicht. Voor het eerst in jaren zijn de besneeuwde bergtoppen van de Himalaya zichtbaar vanuit het noorden van India. En dat is allemaal dankzij het coronavirus.

 • VN-baas waarschuwt: “Terroristen kunnen van de coronacrisis leren”
  on 10 april 2020 at 04:54

  Antonio Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, heeft donderdag gewaarschuwd dat terroristen kunnen leren van pandemieën zoals de coronacrisis om bioterroristische aanslagen te plegen.

 • Knoop in Belgisch profvoetbal kan ontward worden door U21-teams: topclubs willen beloftenploegen in 1B
  on 10 april 2020 at 04:54

  De Pro League beslist niet op 15 april, maar pas op 24 april over het stopzetten van de voetbalcompetitie. Over de competitieformule wordt wellicht pas op 10 mei geoordeeld. Door de strenge hand van de Licentiecommissie is de kans groot dat we niet eens meer aan 24 profclubs geraken. De beste U21-teams kunnen wel de gaten in 1B opvullen.Marnik Geukens

 • Hoe Moeskroen vier jaar lang de bond belazerde (maar nu toch hangt door een klacht van KV Mechelen)
  on 10 april 2020 at 04:49

  Don’t mention Moeskroen. Vier jaar lang lag het aangebrande dossier van de Henegouwse eersteklasser open en bloot op tafel van de voetbalbond. Maar niemand legde de makelaarsclub van Pini Zahavi en Fali Ramadani iets in de weg. Tot de speurders na een klacht van KV Mechelen aan de voordeur van de club stonden. En de licentiecommissie woensdag daarmee de licentiecommissie de munitie aanreikte om de bewindvoerders van Le Canonnier aan te pakken.

 • Baby Pia na spuitje van 1,9 miljoen: 'Ze doet het super, wel beetje schijn ophouden'
  on 10 april 2020 at 04:32

  Een half jaar nadat baby Pia het medicijn Zolgensma toegediend kreeg dankzij de financiële steun van heel het land, is ze uitgegroeid tot peuter Pia. Een gelukkig meisje van 16 maanden dat fysiek een enorme progressie maakte en probleemloos haar levensverwachting van maximaal twee jaar zal overschrijden. 'Dat is super, maar we hadden op sommige vlakken op meer gehoopt.'

 • Zonnige en warme Goede Vrijdag met temperaturen tot 22 graden
  on 10 april 2020 at 04:28

  Vandaag krijgen we nog altijd droog, zonnig en warm weer met in de namiddag vorming van enkele stapelwolken in de Ardennen. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden in de Hoge Venen en 21 à 22 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost. Aan zee steekt er na de middag een matige zeebries op uit noordnoordoost.

 • Vlaamse pornoster Nanoe oefent haar job uit in de kajuit van Gert Verhulst
  on 10 april 2020 at 04:16

  Het zijn gouden tijden voor de porno-industrie. Tijdens de lockdown surft de Vlaming massaal naar pornosites. Dat ondervindt ook de Vlaamse pornoster Nanoe Vaesen, die donderdagavond te gast was in ‘Gert late night’. “Ik verdien zo tussen de 20.000 à 30.000 euro per maand”, verklaarde ze. “Maar ik ben er ook wel soms vijftien uur per dag mee bezig.” Tijdens haar bezoek maakte ze ook nog enkele filmpjes… vanuit de kajuit van presentator Gert Verhulst. “Wat is die allemaal aan het doen?”