• Eindelijk verteld: het verhaal van de Belgische roots van de grootste brouwer ter wereld
  on 28 januari 2020 at 02:25

  Ons land brengt weinig bedrijven voort van wereldformaat, maar AB InBev, de grootste brouwer ter wereld, is wel van hier. Een pint op de vier die wereldwijd wordt gedronken is van hen. En dat spreekt tot de verbeelding. Hoe bracht het land van het bier de grootste brouwer ter wereld voort? Wetenschappers mochten uitzonderlijk in de archieven duiken om een stuk van de geschiedenis te reconstrueren.

 • Vakbond wil dat ook medewerkers van kleine bedrijven tijdskrediet kunnen nemen: “Ze mogen geen tweederangswerknemers zijn”
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Vakbond ACV eist dat ook werknemers van kleine bedrijven volwaardig recht krijgen op tijdskrediet, een systeem dat toelaat om een tijdlang thuis te blijven voor de kinderen of een ziek familielid. Vandaag is dat enkel een recht voor wie in een groot bedrijf werkt. “Mensen die voor een kmo werken, mogen geen tweederangswerknemers zijn.”

 • Leuvens labo ontwikkelt in sneltempo vaccin tegen coronavirus: “We zijn optimistisch dat het ons zal lukken”
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Het Leuvense labo van viroloog Johan Neyts ontwikkelt momenteel aan sneltempo een vaccin tegen het coronavirus. “We zijn optimistisch dat het ons gaat lukken. We moeten ons wel beter wapenen voor toekomstige uitbraken, nu is het nog te vaak een steekvlamreactie”.

 • Geen stoofvlees met frietjes of macaroni met kaassaus: de overheid leert ons gezond koken met nieuwe app
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Vandaag lanceert het Vlaams Instituut Gezond Leven, een partnerorganisatie van de Vlaamse overheid, ‘Zeker gezond’, een website en app met talloze gezonde recepten. “Als alternatief voor de wildgroei aan voedingshypes, gezondheidsclaims en kookboeken”, klinkt het. De recepten passen binnen de principes van de omgekeerde voedingsdriehoek en werden deels geleend van de organisatie achter Ons Kookboek.

 • Duurste Lamborghini ooit onder de hamer
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Bij veilinghuis Sotheby’s in Parijs gaat op 5 februari een Lamborghini Veneno Roadster onder de hamer. Er zijn slechts 9 stuks van deze Italiaanse rasbolide gemaakt.

 • Staking, chaos, wantrouwen en nu ook die peperdure ‘freelancer’ en villa: “Dit lijkt doordrenkt met een zweem van partijdigheid”
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Vakbond ACV eist klaarheid over de relatie tussen Peter Claes, directeur Productie en Media bij VRT , en “art director-consultant” Ludovic Beun. Die laatste krijgt als freelancer de komende vijf jaar jaarlijks 130.000 euro gestort. Komt daar nog bij: Claes zijn vrouw ontwierp de villa van Beun. Dat ruikt naar partijdigheid, aldus de vakbond.

 • Na 5 Grammy’s: is Billie Eilish nu zeker een blijver?
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Is de nieuwe Queen of Pop definitief opgestaan? Met vijf Grammy Awards – nog steeds de belangrijkste muziekprijzen op aarde – zette Billie Eilish (18) de kroon op haar doorbraakjaar. Meteen is het Amerikaanse supertalent de jongste artiest ooit die de vier belangrijkste beeldjes van de avond op haar schouw mocht zetten. Kan je dan nog spreken van een hype? “Billie Eilish heeft alles om een blijver te zijn. Maar ze moet oppassen voor valkuilen. Succes is een killer.”

 • Waarom De Wever straks (geen) informateur wordt
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Het is open oorlog tussen N-VA en PS. Met een welgemikt salvo torpedeert PS-voorzitter Paul Magnette de mogelijke informatieopdracht van zijn N-VA-collega Bart De Wever. Aan de koning om een uitweg te verzinnen uit de absolute impasse van de federale regeringsvorming. En om uit te maken of een rondje onder De Wever nog wel zin heeft.

 • Gênant schouwspel in de Senaat: amper 6 politici voor hoorzitting commissie
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Gênant schouwspel in de Senaat, maandagmiddag. Het adviescomité voor gelijke kansen hield een hoorzitting waarbij drie experts hun visie kwamen geven, maar die werd bijgewoond door… amper zes senatoren. Nochtans telt de commissie 22 leden. Van Vlaamse zijde tekenden N-VA’ers Freya Perdaens en Mark Demesmaeker present, net als Fourat Ben Chikha (Groen).

 • Hilde Van Mieghem maakt reeks over kindermishandeling: “Ik weet wat het betekent om mishandeld te worden”
  on 28 januari 2020 at 02:00

  “Ik weet wat het betekent om als kind mishandeld te worden. Ik ken de diepe eenzaamheid die het met zich meebrengt. Het niet gezien of gehoord worden door een ander. Laat staan geholpen worden.” Actrice Hilde Van Mieghem (61) heeft een missie: het taboe van kindermishandeling doorbreken. Dat doet ze met de driedelige documentaire Als je eens wist op Canvas, waar ze zal samenzitten met negen mensen die allemaal een andere vorm van kindermisbruik of familiaal geweld hebben meegemaakt. Verhalen van emotionele terreur en fysiek of seksueel geweld.

 • Dwangsom voor het niet terughalen van kinderen van Syriëstrijders loopt: al 100.000 euro op hun spaarboekje
  on 28 januari 2020 at 02:00

  De Belgische staat moet al 100.000 euro betalen aan tien kinderen van Antwerpse Syriëstrijders, omdat ze geen hulp hebben gekregen om daar te vertrekken. Deze dinsdag krijgt de regering via een deurwaarder al een eerste rekening in de brievenbus. Dat bedrag kan binnen de kortste keren enorm oplopen. Of ons land de opgelegde dwangsom zal betalen, wil Buitenlandse Zaken niet kwijt.

 • De contractbesprekingen van bondscoach Roberto Marinez slepen aan: “Dit is niet respectvol”
  on 28 januari 2020 at 02:00

  De top van de voetbalbond, voorzitter Mehdi Bayat en CEO Peter Bossaert, zat gisteren rond de tafel met Roberto Martinez. Het ging voor het eerst over de toekomst van de bondscoach wiens contract na het EK 2020 afloopt.

 • “De bond moet er alles aan doen om Martinez aan boord te houden. En dat mag gerust iets kosten”
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Een derde plek op het WK, 30 op 30 in de laatste EK-kwalificatiecampagne en nog steeds nummer één van de wereld. Het huwelijk tussen bondscoach Roberto Martinez (46) en de Rode Duivels is nog steeds meer dan geslaagd. Maar blijft het ook duren? De voetbalbond wil zijn contract graag verlengen, maar de Spanjaard wordt gegeerd door tal van clubs en zal dus een nog lucratiever contract willen. Wat ons betreft mag de voetbalbond er alvast aan om Martinez aan boord te houden.

 • Vijf wedstrijden, zeven verschillende aanvallers: wil de echte aanvalsleider bij Club Brugge opstaan?
  on 28 januari 2020 at 02:00

  Met Charles De Ketelaere won Club Brugge er zondag – in de woorden van coach Philippe Clement – een nieuwe “potentiële basisspeler” bij. Alweer een potentiële basisspeler, want de voorbije vijf wedstrijden liet Clement zeven verschillende aanvallers starten. Is ‘CDK’ de witte merel die Club naar nieuwe successen zal leiden? Of staat er een andere aanvalsleider op? Vier dagen voor het verstrijken van de transferperiode zetten wij alle kandidaten op een rij, inclusief de eventuele nieuwkomer.

 • Dierentuin onder vuur na bizarre ‘show’ waarbij personeel twee biggetjes in tijgerverblijf opsluit
  on 28 januari 2020 at 01:00

  Een dierentuin in Thailand veroorzaakte afgelopen weekend veel ophef met wel erg controversiële stunt. Op amateurbeelden is namelijk te zien hoe een tijgerin in haar verblijf het gezelschap krijgt van twee biggetjes. Het doel: zo veel mogelijk bezoekers lokken.

 • “Club Brugge biedt 15,5 miljoen euro voor Gaich”
  on 27 januari 2020 at 21:58

  Slaat Club Brugge deze week nog toe op de transfermarkt? Volgens Argentijnse bronnen wel. Zo meldt Tyc Sports dat blauw-zwart bij San Lorenzo een ultiem bod heeft gedaan op spits Adolfo Gaich: 17 miljoen dollar of 15,5 miljoen euro.

 • Informaticaproblemen bij AZ Rivierenland: “Geen indicatie van cyberaanval”
  on 27 januari 2020 at 21:26

  De campussen in Bornem en Willebroek van het AZ Rivierenland kregen maandag af te rekenen met informaticaproblemen. Het opslagsysteem van het ziekenhuis was niet bereikbaar waardoor de noodprocedure werd opgestart. De problemen hadden geen impact op de patiënten.

 • Beverrat op straat gespot door shopper: “Ik dacht eerst dat het een kat was”
  on 27 januari 2020 at 21:19

  De Wijnegemsteenweg in 's-Gravenwezel staat bekend om zijn modezaken, maar de kans dat de beverrat die Vito Feremans er spotte op zoek was naar een nieuwe mantel, lijkt klein. “Ik dacht eerst dat er een kat passeerde, maar dit dier zag er toch wel helemaal anders uit en was ook groter”, vertelt de ’s-Gravenwezelnaar. Een zoogdierenkenner van Natuurpunt bevestigt dat het om een beverrat gaat, wat erg uitzonderlijk is in ons land.

 • Familieleden in clinch met euthanasieartsen tijdens assisenzaak Tine Nys
  on 27 januari 2020 at 21:11

  Op het proces werden de gesprekken met de euthanasieartsen afgespeeld die de familie van Tine Nys stiekem had opgenomen.

 • Late babyborrel voor Delphine Boël op Facebook gaat viraal
  on 27 januari 2020 at 21:09

  Dat koning Albert II Delphine Boël na zeven jaar procederen eindelijk erkend heeft, laat ook gebruikers van sociale media niet koud. Op Facebook staat alvast een evenement gepland om de babyborrel van Delphine, inmiddels 51, te vieren.

 • Het Journaal Laat
  by VRT NWS on 27 januari 2020 at 21:09

  Bekijk hier "Het Journaal Laat" van maandag 27 januari.

 • Eerste beelden van parcours WK veldrijden in Zwitserland opgedoken
  on 27 januari 2020 at 21:04

  Sinds maandag zijn de organisatoren van het WK wielrennen begonnen met de opbouw van het parcours in het Zwitserse Dübendorf. De omloop is nog niet helemaal af, maar de contouren en de aard van het parcours zijn duidelijk. Het WK wordt dit jaar gereden op een biljartvlakke omloop op de luchthaven van Dübendorf nabij Zürich. Alle hindernissen zijn kunstmatig. Voorlopig is de ondergrond nog droog.

 • Onze man keek ‘Beat VTM’: “Na afloop voel je je als een Britse sekstoeriste in Gambia. Betrapt en beschaamd”
  on 27 januari 2020 at 20:46

  Na de uitzending voel je je als een afgewezen Britse sekstoeriste van middelbare leeftijd in Gambia: betrapt en een beetje beschaamd. Dat is de conclusie van onze tv-watcher na het zien van ‘Beat VTM’. Maar dat wil niet zeggen dat er geen lichtpuntjes in de grondig geoliede duisternis waren.

 • Wat zijn de gevolgen nu Delphine Boël erkend is als kind van koning Albert?
  on 27 januari 2020 at 20:46

  Delphine Boël heeft recht op een erfenis en kan volgens sommigen, het is voer voor debat, ook prinses worden. Zelf zei ze eerder dat de titel haar niet interesseert.

 • Bekentenis van koning Albert haalt ook in buitenlandse media krantenkoppen: ‘Het ging haar altijd om de erkenning’
  on 27 januari 2020 at 20:43

  Dat koning Albert zijn dochter Delphine Boël dochter erkent, betekent meteen het einde van jarenlange speculatie. Een bekentenis, die ook de Nederlandse, Spaanse, Duitse en Zwitserse media niet is ontgaan. Opvallend: de grote Britse en Amerikaanse media berichten amper of niet over de affaire.