• Het Journaal Laat
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 22:39

  Bekijk hier "Het Journaal Laat" van zaterdag 22 februari.

 • Cercle Brugge klopt nu ook Moeskroen en geeft rode lantaarn door aan Waasland-Beveren
  on 22 februari 2020 at 22:02

  Le Canonnier in Moeskroen werd zaterdagavond omgetoverd in een groen-zwarte burcht. Aangemoedigd door 2000 enthousiast zingende fans domineerde groen-zwart van de eerste tot de laatste minuut. Het was even wachten op de goal, maar kapitein Dylan De Belder verloste zijn ploeg uit ruim acht maanden ellende. Cercle won met 0-1, gaat Waasland-Beveren voorbij en loopt ook in op Oostende.

 • Real Madrid verliest en ziet Eden Hazard weer uitvallen met enkelblessure
  on 22 februari 2020 at 21:56

  Eden Hazard krijgt mogelijk opnieuw te maken met blessureleed. De Rode Duivel was nog niet zo lang geleden al een tijd out met een blessure aan de rechterenkel en moest na 67 minuten spelen tegen Levante het veld hinkend verlaten. Zijn rechterenkel werd gewikkeld in een ijszak. Real Madrid verloor de wedstrijd tot overmaat van ramp ook nog met 1-0.

 • Politiehelikopter ingezet bij zoektocht naar inbreker in Lier
  on 22 februari 2020 at 21:48

  Bij een zoektocht naar een inbreker in Lier werd zaterdagavond een speurhond en een politiehelikopter ingezet. De inbreker kon nog niet gevat worden.

 • Essentiële oliën, een grotendeels niet onderzochte bron, kunnen getest worden als mogelijke medicatie
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 21:33

  Een onderzoeksteam van VIB-KU Leuven heeft aangetoond dat, in tegenstelling tot wat lang gedacht werd, essentiële oliën aan dezelfde tests onderworpen kunnen worden als andere mogelijke medisch relevante moleculen. Essentiële oliën zijn nu nog een grotendeels niet onderzochte bron voor mogelijke geneesmiddelen, zegt het team van het VIB-KU Leuven Centrum voor Microbiologie en het Departement Biologie aan de KU Leuven.

 • Hevige wind verwacht: 1722 geactiveerd
  on 22 februari 2020 at 21:28

  De FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Dat gebeurt nadat het KMI waarschuwt voor slecht weer, met zondag kans op hevige rukwinden.

 • Hevige wind verwacht: 1722 geactiveerd
  on 22 februari 2020 at 21:11

  De FOD Binnenlandse Zaken heeft zaterdagavond het nummer 1722 geactiveerd voor niet-dringende hulp. Dat gebeurt nadat het KMI waarschuwt voor slecht weer, met zondag kans op hevige rukwinden.

 • Postuum ereburgerschap voor in 1995 vermoorde veearts Karel Van Noppen: “Hij blijft een voorbeeld”
  on 22 februari 2020 at 20:58

  Mieke Hendrickx, de weduwe van de vermoorde veearts-keurder Karel Van Noppen ontving zaterdagavond op het gemeentehuis in Lille postuum het ereburgerschap van de gemeente Lille voor haar man. “Karel heeft zijn idealisme en zijn rechtschapenheid moeten bekopen met de dood”, zei burgemeester Marleen Peeters (N-VA).

 • Evenepoel moet diep gaan maar blijft leider in Ronde van Algarve
  on 22 februari 2020 at 20:02

  Miguel Angel Lopez heeft Astana een knappe zege bezorgd in de Ronde van Algarve. De Colombiaan zegevierde in de voorlaatste etappe, een stevige bergetappe. Met een snedige versnelling in de slotkilometer hield hij Dan Martin (Israel Start-Up Nation). Remco Evenepoel werd derde, verdedigde zijn leiderstrui met verve en steekt zo zijn hand uit naar de eindzege. Evenepoel kwam uitgeput als over de meet. “De tank was helemaal leeg, maar dat moet als je die leiderstrui wil verdedigen”, klonk het bij de 20-jarige van Deceuninck - Quick Step.

 • “Bdsm heeft me bevrijd”: journaliste beschrijft hoe ontmoeting met oudere kunstenaar haar leven veranderde
  on 22 februari 2020 at 19:45

  Dankzij een bdsm-relatie met een oudere man hervond Sofie Rozendaal haar zelfvertrouwen na een pijnlijke scheiding. Hoe kan dat, dat de onderdanige rol in bed een jonge, zelfbewuste vrouw emancipeert? Eva Berghmans

 • Verloren oud koninkrijk ontdekt dat mogelijk rijk van koning Midas verslagen heeft
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 19:42

  Archeologen van het Oriental Institute hebben in Turkije een vergeten oud koninkrijk ontdekt dat dateert van 1400 v.C. tot 600 v.C. en dat mogelijk Frygië, het koninkrijk van de legendarische koning Midas, verslagen heeft en zelfs veroverd. De ontdekking gebeurde eerder toevallig, na een tip van een plaatselijke boer.

 • Vranckx: Klimaatslaven
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 19:27

  Herbekijk "Vranckx" van zaterdag 22 februari. India is de trieste koploper als het op slavernij aankomt. Nergens anders ter wereld belanden meer vrouwen in de prostitutie of werken ze als huisslaaf. Ook klimaatverandering werkt mensenhandel en slavernij in de hand. Hoe dat kan onderzoekt Nomade Jan De Deken in de reportage "Klimaatslaven".

 • Carnaval Aalst gaat nog steeds door, Essen en Eisden annuleren stoet wel
  on 22 februari 2020 at 19:14

  In Aalst wordt de carnavalstoet zondag niet afgelast, ondanks krachtige winden en een code geel-waarschuwing van het KMI. In Essen en Eisden wordt de stoet wel geannuleerd uit voorzorg, net zoals in enkele Nederlandse steden.

 • Remco Evenepoel komt geen enkel moment in de problemen in koninginnenrit: “Dit was de perfecte race”
  on 22 februari 2020 at 18:55

  Schrijf maar op. Eén jaar na Tadej Pogacar wint opnieuw een toptalent de Ronde van de Algarve. Remco Evenepoel (3de) had vooraf de steile Malhao (2,4 km aan 9,8%) gevreesd, maar kwam geen enkele keer echt in de problemen. De zege moest hij aan Miguel Angel Lopez laten, maar zijn voornaamste belagers eindigden achter hem. “Hier had ik vooraf voor getekend.”

 • Het weer
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 18:43

  Bekijk het weerbericht van zaterdag 22 februari om 19.30 uur. De weersverwachting in tekst en beeld.

 • Pieter Loridon neemt afscheid van papa John “Alles regelde hij, zelfs zijn begrafenis. Wij hebben niks moeten doen”
  on 22 februari 2020 at 17:24

  Zaterdag is in het crematorium van Wilrijk afscheid genomen van John Loridon. Het Antwerpse en Mechelse basketbalicoon overleed vorige week. In de jaren vijftig en zestig was John Loridon niet weg te denken uit het Belgische basket. De Antwerpenaar schitterde vooral bij Racing Mechelen én bij de nationale ploeg. John Loridon laat twee zonen na: Frank en ex-basketbalspeler Pieter.

 • Onschuldige ingreep in UZ Leuven laat drie patiënten blind achter
  on 22 februari 2020 at 16:53

  Het gerecht van Leuven voert onderzoek naar drie fout gelopen oogoperaties in het UZ Leuven. Het moesten routine-ingrepen worden, in de zomer van 2017, maar drie patiënten bleven achteraf blind aan een oog. De slachtoffers dienden een klacht in. En het ziekenhuis volgde hun voorbeeld, met een klacht tegen onbekenden. 'Want we willen tot het uiterste gaan om de oorzaak te vinden.'

 • Trouwer heeft speciale boodschap voor Westerlo-doelman Van Langendonck
  on 22 februari 2020 at 16:28

  Koen Van Langendonck zit zaterdagavond opnieuw op de bank bij Westerlo, maar aan steun ontbreekt het hem niet. Een trouwe supporter van de 30-jarige doelman heeft immers een enorm spandoek bij om hem een hart onder de riem te steken.

 • Grote schermen vliegen nu al de deur uit voor EK voetbal
  on 22 februari 2020 at 16:12

  Wie nog een groot scherm wil huren om met het dorp, wijk of bedrijf naar het EK voetbal te kijken, zal zich moeten reppen. Want die grote schermen vliegen nu al de deur uit. Bij Novid in Waarloos hebben ze zo’n rush nog nooit gezien. Van kleine schermen tot exemplaren van meer dan 100 vierkante meter: de vraag is enorm. En de Belg heeft vertrouwen, want er wordt gereserveerd tot en met de finale.

 • Afscheid van John Loridon: “Hij was een diamant. En maar schitteren”
  on 22 februari 2020 at 16:07

  Zaterdag is in het crematorium van Wilrijk afscheid genomen van John Loridon. Het Antwerpse en Mechelse basketbalicoon overleed vorige week. In de jaren vijftig en zestig was John Loridon niet weg te denken uit het Belgische basket. De Antwerpenaar schitterde vooral bij Racing Mechelen én bij de nationale ploeg. John Loridon laat twee zonen na: Frank en ex-basketbalspeler Pieter.

 • Turks dorp bedolven onder laag sneeuw van zes meter
  on 22 februari 2020 at 15:59

  Het is alsof de winter België overslaat dit jaar want we kregen nog geen enkel sneeuwtapijt te zien. Dat is niet het geval in het oosten van Turkije. Daar heeft een sneeuwstorm meer dan zeventig dorpen geïsoleerd. De inwoners hadden de grootste moeite om zich uit hun huizen te graven.

 • Rivalen vormen eenheidsregering, burgeroorlog in Zuid-Soedan misschien eindelijk voorbij
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 15:58

  In Zuid-Soedan, in het oosten van Afrika, hebben president Salva Kiir en voormalig rebellenleider Riek Machar een regering van nationale eenheid gevormd. Kiir blijft president, Machar wordt eerste vicepresident. Hiermee komt mogelijk een eind aan zes jaar burgeroorlog die meer dan 400.000 mensenlevens heeft geëist en miljoenen mensen op de vlucht heeft gejaagd.

 • Villa Politica 
  by VRT NWS on 22 februari 2020 at 15:45

  Herbekijk hier "Villa Politica" van zaterdag 22 februari.

 • Eerst nog eens uithalen en dan gaan skiën. Waarom Bart De Wever snoeihard is voor PS en Open VLD
  on 22 februari 2020 at 15:41

  België is al tien jaar dood en PS-voorzitter Paul Magnette is kortzichtig, nietsontziend en alleen maar geïnteresseerd in het geld van Vlaanderen. En oh ja, Open VLD is een bijhuis van de PS. Vlak voor hij op skivakantie vertrekt, gaat N-VA-voorzitter Bart De Wever in een interview met DPG Media met de beide voeten vooruit. “Hij wil de Vlamingen vooral duidelijk maken dat N-VA dé verdediger is van de Vlaamse belangen”, zegt politicoloog Nicolas Bouteca. Wat leren we nog uit dit interview?

 • ’s Werelds bekendste (en rijkste) investeerder onthult wat er na zijn dood met zijn fortuin moet gebeuren
  on 22 februari 2020 at 15:32

  De 89-jarige Warren Buffett, met een geschat vermogen van ruim 90 miljard dollar de op drie na rijkste man op aarde, heeft onthuld wat er na zijn dood met zijn fortuin moet gebeuren. Wellicht duurt het nog zeker tot twaalf jaar na zijn overlijden vooraleer die erfenis volledig is afgewikkeld, zo verwacht de hoogbejaarde topman van ’s werelds bekendste investeringsfonds Berkshire Hathaway.